אשמח לשאול איך מגע כמו חיבוק , נשיקה או כל מגע אחר (בזמן שמותרים)שלא מוביל בסוף ליחסי אישות הוא אפשרי אחרי הנישואין, הרי זה גם יכול להקשות את האיבר ולהוציא שכבת זרע ,לא?
קצת בלחץ לקראת החתונה, מרגיש קצת שחוץ מיחיסי אישות בזמן שלהם הכל אסור..
אשמח לשאול איך מגע כמו חיבוק , נשיקה או כל מגע אחר (בזמן שמותרים)שלא מוביל בסוף ליחסי אישות הוא אפשרי אחרי הנישואין, הרי זה גם יכול להקשות את האיבר ולהוציא שכבת זרע ,לא?
קצת בלחץ לקראת החתונה, מרגיש קצת שחוץ מיחיסי אישות בזמן שלהם הכל אסור..
שלום וברכה,
מזל טוב ושפע ברכה, ויהא ביתך בנין עדי עד, של שמחה וקדושה, אהבה ואחוה שלום ורעות.
מחילה על העיכוב במענה, אתה מעלה שאלה גדולה שנכון לברר אותה במישורים השונים, החל מההלכתי, ההדרכתי והתורני ועד להיבט הנפשי ישירות מול מדריך חתנים על מנת שהדברים יתיישבו על הלב.
אפתח במסקנות, ומשם אחזור מעט אל ההתחלה.
הקרבה בין איש לאשתו היא דבר טוב ונפלא, כוחות הגוף וכוחות הנפש של המשיכה בין איש לאשתו, הם דבר טוב ונפלא, טמון בהם היכולת לאפשר חיבור שלא יכול לקרות באף מקום אחר, טמון בהם הבאת חיים ולא רק חיים בהיבט של הולדה, אלא כוחות של חיים שהרבה טמן באיש וטמן באשה.
הביטוי הפיזי מהאדם עצמו, אינו דבר רע ואינו דבר פסול, ובשונה מרווק שצריך לשים גדרים וסייגים (וגם שם צריך זהירות מעודף גדרים וסייגים), כאן יש הרבה יותר מרחב שנכון להיות בו ולא לחשוש ממנו.
הקרבה בין איש לאשתו אינה רק יחסי האישות, אלא הם מתחילים בעולם של מגע חם בינהם, של קרבה, של בניית קשר נפשי אבל קשר שיש בו גם היבט פיזי.
יחסי האישות אינם רק דבר תכילתי ונקודתי אלא מהלך שלם שמתרחש בחדר השינה של הזוג, אבל מתחיל בהרבה היבטים גם מחוץ לזוג.
ויחסי אישות יש בהם פעמים ומגיעים לקרבה במלוא המשמעות שלה ויש פעמים והם באים לידי ביטוי גם בהיבטים חלקיים.
ודאי שיש עוררות ברמות שונות, ויש למידה של העוררות הזו בשלבים שונים ובתחילת הדרך, ולא כי יש קהות חושים לאחר מכן, אלא כי לומדים לנתב טוב ונכון יותר את הכוחות, אבל הדרך והלמידה היא חלק מהמפגש והמהות עצמם.
ועל כל, ודאי שמותר ונכון ונצרך וחשוב עבור שני בני הזוג שיהיה קרבה ברמות שונות של מגע, יתכן וזה יעורר קישוי, וזה רק נפלא וטוב ומעיד על השמחה ההדדית.
אין כלל הכרח כי זה יגרום ליציאת זרע, אבל אם אכן זה קרה שלא בכוונת מכוון, הרי שאין בכך כל איסור של הוצאת זרע לבטלה, ויש בזה רק ביטוי לשמחה הגדולה והאהבה והמשיכה הקיימת בינכם והיא דבר נפלא וטוב.
ועם הזמן לומדים גם לווסת את הכוחות ולהביאם לידי ביטוי.
עד כאן בתמצית רבה מאוד, חשוב מאוד כי הדברים יתיישבו ותדע כי בעומק אין הקדושה סותרת את הטבעיות, ואלו יחדיו יכולים להיות מנותבים לקרבה ואהבה ושמחה, וייחוד ייחודי ומיוחד בין איש לאשתו באהבה גדולה.
אם תרגיש כי ההדרכה אינה מספקת או מעלה עדין שאלות, או נפשך אינה שקטה או לאחר הנישואין יש קושי, חשוב לקבל הכוונה מקצועית ותורנית כדי שהדברים יתחברו בטוב.
ברכת שמים ובהצלחה רבה
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
שלום, רציתי לשאול 2 שאלות; 1. אם לאשה מותר לקחת אמצעי מניעה במידה ובאופן כללי הבעל רוצה בכך שלא עפ"י ההלכה, כי לא כ"כ חושש לאיסור ההלכה, כשבשטח נראה גם שלכאורה אין כ"כ סיבות הלכתיות שמתירות למנוע הריון?
2. הסיבה העיקרית לכך שבעלי רוצה למנוע הריון, היא כי הוא חושש שמא יתגרש שכך די היה רוצה רק שנמנע ממנו מצידי, שאיני מעוניינת. ההחלטה נמצאת בינתיים בהשהייה מצדו,
אז השאלה לקחת אמצעי מניעה היא בעצם במקרה הזה אם מותר לקחת כדי לרצות את החשש של בעלי מללדת כאשר חושש שלא מעוניין בהמשך הקשר ולא רוצה שיוולד במצב כזה עוד תינוק והרצון שלי יהיה לשמוע לו כי עצם חיזוק הקשר ימנע בסוף את הרצון שלו להתגרש… כך שאולי זה היתר שבא לקיים את הנישואין או להמשיך את הילודה בעתיד.
יש לציין שיש לנו ב"ה 5 ילדים 3 בנות ו2 בנים.
3. אם מותר להיות ביחסי אישות במידה ובעלי מתלבט לגבי גירושין, בגלל שאסור להיות בקשר יחסי אישות שיש תכנון כזה אבל האם זה גם במצב של התלבטות ולא תכנון ודאי? יכול להביא לכך שלא יהיו גירושין. תודה
שלום לרב, תודה רבה וישר כח על המכון הקדוש הזה.
מה דעת המכון על בדיקת סקר גנטי? האם ממליצים לעשות?
מה דעת המכון על בדיקת NIPT והאם מומלץ לעשות?
תודה רבה!
שלום וברכה אני לוקחת גלולות סרזט כבר שנה ולא מקבלת מחזור, בימים האחרונים יש לי דימום בא והולך עם תחתונים כהים ורואה את הדימום רק בניגוב נייר
מה עלי לעשות מבחינת נידה? והאם זה תקין דימום אחרי שנה שלא?
שלום לכבוד הרב.
בשבח ובידה לקדוש ברוך הוא ברוך השם נקלטתי להריון לאחר ivf לאחר 3 שנות ניסיון. כעת בשבוע 9+3
ההריון מוגדר הריון בסיכון גבוהה אחת הסיבות בגלל הסכרת שיש לי(הייתה סכרת טרום הריונית, סכרת טייפ 2) מטופלת באינסולין ומטפורמין, חיברו לי סנסור למדידת סוכר ).עד כה הייתי עושה עם המד סוכרדוקרת את עצמי( צריכה להיות במעקב במהלך היום. ברצוני לשאול מה עלי לעשות בשבתות
הרי הטלפון לא לידי בשבתות וגם הבדיקה העצמאית בעייתית. מה עליי לעשות שעליי להיות במעקב על מדדי הסוכר ובכלל ההתנהלות בשבת סביב הנושא? תודה לכבוד הרב
יודעת שמומלץ ללכת לרופאה לאחר לידה, במידה ועוד לא הזדמן לי להגיע לרופאה, זה מעכב טבילה?
האם צביעה של השיער לנשים משמשמת כחציצה בטבילה?.
משנה איזה סוג של צביעה?.
יש כללים שצריך לדעת?.
ברצוני לבחון יוזמה לתחום פעילות חדש אפשרי עבור המכון.
שלום רב,
שמעתי שניתן לקבל היתר הילכתי עבור עיכוב המחסור החודשי עקב חופשה זוגית באופן חד פעמי.
האם נכון? ואם כן איך ניתן לבצע?
שלום וברכה,
אשמח לדעת –
1. האם יש הלכה/עניין להחליף מצעים בערב הטבילה במקווה, כך שהכל יהיה 'חדש' כמו בערב החופה? לי זה נשמע נכון וכיף, השאלה אם יש הלכה כזו ותחושתי הייתה נכונה הלכתית 🙂
2. האם מותר להחליף מצעים למצעים לבנים בזמן ימי הטהרה (אחרי הטבילה)?
תודה מראש 🙂