שלום הרב, מתבצעת אצלינו בישיבה בדיקת דור מישרים, רציתי לדעת מהי חשיבות הבדיקה? האם זה השתדלות שצריך לעשות או כבר משהו מעבר לזה?
שלום הרב, מתבצעת אצלינו בישיבה בדיקת דור מישרים, רציתי לדעת מהי חשיבות הבדיקה? האם זה השתדלות שצריך לעשות או כבר משהו מעבר לזה?
שלום וברכה,
ראשית ברכת שמים ובהצלחה רבה ויהי רצון כי תזכה לבנות את ביתך בטוב ובשמחה שפע וקדושה.
ודאי שבירור של נשאות גנטית ומניעת כניסה למצב בו יש הורשה ולידת ילדים חולים או מתמודדים עם חולי קשה היא דבר נכון מבורך ורצוי, וכבר התייחסות לכך פוסקים רבים בתשובות (אותם ניתן לראות באתר דור ישרים) מכלל החוגים והגוונים.
לאחרונה יש שינוי בהנחיות של משרד הבריאות ביחס לבדיקת לנשאות, וסוגיית העדות ומקור העדות כבר אינה רלוונטית בדורנו ברוך ה', שכן אנחנו למעשה כבר עם דור חמישי בארץ, ומשפחות רבות מכילות גוונים רבים של עם ישראל, והדבר טוב ומבורך, ועל כן, פילוח של בדיקות נשאות לפי עדות כבר כמעט ואינה באה לידי ביטוי.
בצד זה קרה גם שינוי נוסף, והוכנס לאחרונה ממש (בחודשים האחרונים של ששנת 2024) פאנל בדיקות מורחב המקיף בדיקות רבות לכולם באופן רחב ללא פילוח פנימי כלל והבדיקות נשאות הן ללא עלות כמדומני.
דור ישרים, ביצעו עדכון לפני זמן רב ויש כמה סלי בדיקות, ללא קשר למוצאים אלא לפי רוחב הסל (ניתן לראות באתר שלהם) גם בדיקות אלו מקיפות ברמה טובה מאוד ומשמעותית מאוד.
היתרון הקיים בדור ישרים הוא כפי מלאכתם מראשית הדרך, למנוע מצב בו זוג באים בקשרי נישואים והם נשאים למחלה גנטית שתקשה עליהם בלידת ילדים (אף שיש פתרונות לכך, וראו בתשובה המפנה ומרחיבה בנושא) מצד אחד ומצד שני לדעת מראש לא להכנס לקשר אבל בצד זה לא להיות עם תווית שיכולה ליצור קושי לאנשים רבים בבניית הקשר ותיוג מיותר של נשאות שמצד עצמה אינה כלום, אבל עלולה ליצור קושי בקשרי שידוכין, והדבר נכון בציבורים הרחבים והשונים הנפגשים למטרת קשרי נישואין.
ועל כן, ודאי שיש חשיבות לבדיקות אלו בכלל וזו אחריות בסיסית של האדם בעת הקמת ביתו, ויש יתרון גדול מאוד, לעשות זאת דרך דור ישרים.
יש סבירות כי גם בדור ישרים יתבצע התאמה ועדכון להליכים הקורים בכלל, ועדין יתרונם גדול ומשמעותי ועל כן מומלץ לבצע את הבדיקות לנשאות.
ראו הרחבה נוספת כאן
וכן הרחבה לתשובה על עצם הידיעה או דור ישרים כאן
בשורות טובות וברכת שמים
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
שלום, רציתי לשאול 2 שאלות; 1. אם לאשה מותר לקחת אמצעי מניעה במידה ובאופן כללי הבעל רוצה בכך שלא עפ"י ההלכה, כי לא כ"כ חושש לאיסור ההלכה, כשבשטח נראה גם שלכאורה אין כ"כ סיבות הלכתיות שמתירות למנוע הריון?
2. הסיבה העיקרית לכך שבעלי רוצה למנוע הריון, היא כי הוא חושש שמא יתגרש שכך די היה רוצה רק שנמנע ממנו מצידי, שאיני מעוניינת. ההחלטה נמצאת בינתיים בהשהייה מצדו,
אז השאלה לקחת אמצעי מניעה היא בעצם במקרה הזה אם מותר לקחת כדי לרצות את החשש של בעלי מללדת כאשר חושש שלא מעוניין בהמשך הקשר ולא רוצה שיוולד במצב כזה עוד תינוק והרצון שלי יהיה לשמוע לו כי עצם חיזוק הקשר ימנע בסוף את הרצון שלו להתגרש… כך שאולי זה היתר שבא לקיים את הנישואין או להמשיך את הילודה בעתיד.
יש לציין שיש לנו ב"ה 5 ילדים 3 בנות ו2 בנים.
3. אם מותר להיות ביחסי אישות במידה ובעלי מתלבט לגבי גירושין, בגלל שאסור להיות בקשר יחסי אישות שיש תכנון כזה אבל האם זה גם במצב של התלבטות ולא תכנון ודאי? יכול להביא לכך שלא יהיו גירושין. תודה
שלום לרב, תודה רבה וישר כח על המכון הקדוש הזה.
מה דעת המכון על בדיקת סקר גנטי? האם ממליצים לעשות?
מה דעת המכון על בדיקת NIPT והאם מומלץ לעשות?
תודה רבה!
שלום וברכה אני לוקחת גלולות סרזט כבר שנה ולא מקבלת מחזור, בימים האחרונים יש לי דימום בא והולך עם תחתונים כהים ורואה את הדימום רק בניגוב נייר
מה עלי לעשות מבחינת נידה? והאם זה תקין דימום אחרי שנה שלא?
שלום לכבוד הרב.
בשבח ובידה לקדוש ברוך הוא ברוך השם נקלטתי להריון לאחר ivf לאחר 3 שנות ניסיון. כעת בשבוע 9+3
ההריון מוגדר הריון בסיכון גבוהה אחת הסיבות בגלל הסכרת שיש לי(הייתה סכרת טרום הריונית, סכרת טייפ 2) מטופלת באינסולין ומטפורמין, חיברו לי סנסור למדידת סוכר ).עד כה הייתי עושה עם המד סוכרדוקרת את עצמי( צריכה להיות במעקב במהלך היום. ברצוני לשאול מה עלי לעשות בשבתות
הרי הטלפון לא לידי בשבתות וגם הבדיקה העצמאית בעייתית. מה עליי לעשות שעליי להיות במעקב על מדדי הסוכר ובכלל ההתנהלות בשבת סביב הנושא? תודה לכבוד הרב
יודעת שמומלץ ללכת לרופאה לאחר לידה, במידה ועוד לא הזדמן לי להגיע לרופאה, זה מעכב טבילה?
האם צביעה של השיער לנשים משמשמת כחציצה בטבילה?.
משנה איזה סוג של צביעה?.
יש כללים שצריך לדעת?.
ברצוני לבחון יוזמה לתחום פעילות חדש אפשרי עבור המכון.
שלום רב,
שמעתי שניתן לקבל היתר הילכתי עבור עיכוב המחסור החודשי עקב חופשה זוגית באופן חד פעמי.
האם נכון? ואם כן איך ניתן לבצע?
שלום וברכה,
אשמח לדעת –
1. האם יש הלכה/עניין להחליף מצעים בערב הטבילה במקווה, כך שהכל יהיה 'חדש' כמו בערב החופה? לי זה נשמע נכון וכיף, השאלה אם יש הלכה כזו ותחושתי הייתה נכונה הלכתית 🙂
2. האם מותר להחליף מצעים למצעים לבנים בזמן ימי הטהרה (אחרי הטבילה)?
תודה מראש 🙂