בכיתתו של הבן שלי( כיתה ח') מתעתדים לתת להם חיסון פפילומה. מהי עמדת המכון לגבי חיסון פפילומה לבנים?
שלום וברכה,
אענה בקצרה ואז ביתר פירוט.
בשורה האחרונה, ההמלצה היום היא להתחסן הן בנים והן בנות, לקבל זאת כחלק מהמערכת הציבורית ומשגרת החיסונים שמקבלים הילדים בתוך המסגרות. החיסון מוגדרא כבטוח לגמרי, ניתן כבר לאורך שנים רבות במדינות רבות, ומוגדר כדרך יעילה ובטוחה להגנה.
ובאופן מפורט ומלא יותר.
בעבר עם כניסת החיסון, אכן עלו שאלות רבות ביחס לתזמון של החיסון, כאשר עצם החיסון עצמו היה בשורה חשובה וגדולה ויחד עם זאת קביעת תזמון החיסון בכיתה ח', כמועד שבו מנסים 'לתפוש' בטרם תחילת פעילות מינית, היה כמעין מסר שלא תואם את ערכי המוסר והקודש עליהם אנחנו חיים ומחנכים, ומשדר מעין חוסר אמון.
ולכן, נעשה מאמץ גדול, שלצערי לא נשא פרי, להקדים את החיסון לכיתה ג או לדחות אותו לכיתה יב'.
בעת מתן החיסון בכיתה יב', אפשר ונכון ואחראי לשוחח עם הנערים והנערות, על הקודש וטהרתו, על בחירות שונות ובצד זה גם להבין כי לא הכל בשליטתנו ולכן נכון להתחסן.
ועדין היתה אמירה, כי במקום בו יש שמירה על טהרת הקודש אופן ברור ומוחלט, אין באמת צורך בחיסון כי הסיכוי להדבקה ככל הנראה לא קיים.
המציאות בפועל היום שונה מכמה סיבות:
א. הסבירות כי יקרה שינוי במועד החיסון במערכות הציבוריות, כבר ככל הנראה לא מעשי ולא רלוונטי, דבר שגורם לכך, שמי שלא יקבל את החיסון במסגרת בית הספר, מצריך מאמץ פרטני ואישי להגיע ולקבל את החיסון בקופת חולים או טיפת חלב במימון המדינה עד גיל 18, והדבר יגרום לרבים שלא יקבלו את החיסון וממילא הנזק העקיפי שעלול להגרם הוא בדיני נפשות ממש.
ב. כיום החיסון ניתן באופן של שגרה ואין כבר עיסוק בטיבו כמו שחשבו שיקרה בהתחלה, וממילא השאלה אם לחסן היא זו שיוצרת את הדיון במקום שיהיה כאן התנהלות פשוטה וכפי הנחיות משרד הבריאות.
ג. הדבקה בוירוס הפפילומה כיום אנחנו יודעים באופן ברור כי הדבקה יכולה להיות באופנים נוספים ולא בהכרח תקרה במגע מיני, ומשכך הדבר, הצורך לתת את ההגנה והיכולת להדבק גדולה יותר, וממילא אין בכך גם בעיה של היבט חינוכי או אחר.
ד. זאת ועוד, האחריות הציבורית שלנו היא לא רק לתת מגזר כזה או אחר, אבל גם יתרה מזו, גם במקומות הנראים לעיתים השמורים ביותר, יש לא אחת התמודדויות רבות (ובמקום בו אומרים שאין התמודדות ואצלנו אין בעיות כאלה... וכבר שמעתי זאת בעבר, ואחר כך פגשתי את הנערים והנערות הנפלאים האלה מאותו מקום בו נאמר שאין התמודדות כזו אצלנו, במקומות בהם יש התמודדות...ודי למבין), אבל האחריות היא ציבורית ועצם הדיון עצמו הוא אשר יוצר את הבעיה במקום לפעול באופן מסגרתי שלא מעלה את הדיון יתר על המידה ומאפשר הגנה.
גם דמויות שבעבר נקטו שיש מקום להמתין, לבחון פרטנית או שאין צורך, נקטו לאחר זמן כי ברור שהיום החיסון נצרך ונכון.
ועם כל זה, האחריות שלנו לחנן לקדושת המחנה בעת הנכונה ובאופן הנכון, ולשלב את האחריות והשמירה הנצרכת.
בשורות טובות
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
שלום, רצינו לדעת עם ניתוח כריתת רחם מטמא. יש לציין שלפני כן טהורה. הניתוח בשיטה הלפרוסקופית כשמבצעים כריתת רחם ותיקון צניחה.
שלום וברכה
אני בהריון רביעי אחרי שתי הפלות משמעותיות ואחרי הפלה קטנה מאוד
כרגע נכנסתי להריון ואני מפחדת מאוד שתיהיה לי הפלה מה אפשר לעשות כדי שלא יגרום עוד הפלה? אילו בדיקות רצוי וצריך לעשות ?
איך אפשר לשמור על העובר ?
אשמח מאוד לתשובות אני מבולבלת וחסרת עונים
תודה רבה
שלום כבוד הרב,
אני בדיוק התחלתי שבוע 38 להריון ובהמלצת הרופאים המליצו כי עליי לעשות זירוז לידה, לטענתם ישנו עיכוב בגדילה והעובר מאוד קטן לשבוע ההריון לפי הערכת משקל שעשו. אני כן מרגישה תנועות ה=עובר ובמעקבים המי שפיר תמיד בכמות התקינה. מציינת כי זהו ההריון הראשון שלי והשאלה שלי האם לקיים את הזירוז כי מצד שני אני רוצה שהלידה תגיע באופן טבעי אך אני עם חששות בגלל המלצת הרופאים. מה עליי לעשות?
שלום
בסקירת מערכות מוקדמת, שבוע 15, גילינו לצערנו שהפסיק לעובר הדופק.
בוקר למחרת עשו לי שוב אולטרסאונד, אין שינוי, העובר תואם לשבוע 13+1.
(לא הגיוני בכלל כי עשיתי אולטרסאונד בשבוע 13+ 4 , היו תנועות ודופק והעובר תאם לגיל ההריון .)
בבית החולים עשו שוב אולטרסאונד והעובר תאם 12+4.
עברתי גרידה .
שאלות:
1. האם זה הגיוני שכל יום שעובר העובר מצטמק?
2. בעניין הנידה, האם להתייחס להפלה זו כמו אחרי לידה? ברגע שפוסק הדימום, הפסק ואז שבעה נקיים?
תודה רבה
שלום
אני חמישה חודשים אחרי לידה משתמשת בנוברינג ומניקה הנקה מלאה.
חיברתי 2 טבעות בנתיים ולפני 3 ימים הייתי אמורה להוציא את הטבעת השניה ועדיין לא הוצאתי.
הבנתי שאפשר לחבר יותר משתיים אשמח לדעת האם זה גורם לבעיות ומצבי רוח והאם אני עדיין יכולה לחבר או מאוחר מידי.
תודה רבה
שלום וברכה
נתקלתי מספר פעמים בהגדרה 'חצי כרטיס אשראי' לגודל כתם שאוסר.
האם כתם עלול לאסור בכל מצב?
למשל כאשר מישהי לוקחת גולולות כעין סרזט/פומיניק ולכאורה די ברור שזה לא מחזור כאשר הוא רואה כתם מעל חצי כרטיס אשראי זה אוסר אוטומטית?
שלום רב
נכון שנים סבלתי מחרדות בנושא טהרה..וגם עכשיו כאשר כבר שנתיים אין לי מחזור אבל היו הרבה חששות לכתמים
בכז יש 3 דברים שמטרידיםנאותי מהעבר.
לפני כשנה וחצי היו 3 אירועים
א. יום אחד לאחר שהלילה היינו יחד ראיתי אדמומית או אדום מתחת לסנתר לא ייחסתי לזה חשיבות ואחרי כמה זמן ) יום( שמתי לב זה נעלם. ואז חששתי שמא זה מדם שלי שיד שלי או של בעלי העבירה חסנתר.
ב. םעם ראיתי כתם שנראה כמו דם , מעין פס ארוך, על גב המיטה שלי, כאילו מישהו מרח והזכרתי שפעם בן זוכי אמר שהרגיש משהו דביק ביד…אולי הוא מרי טזה ממני?
ג. םעם אחרת ראיתי כתם דם על הסדין ליד הראש..ונזכרתי שבאותו יום או כמה ימים קודם התעוררתי בזכרון שבזמן השינה היד שלי נגעה בגוף וגם ראיתי בשלב מסויים אדמימית חזקה שהטרידה אותי על הזרת כך שעלה חשש שהיה לי דם על הזרת מהגוףמוהיא לכלכה את הסדין או שמא בדרך אחרת מהגוף שלי הגיעה חסדין אולי בזמן שהיינו יחד.
שלום רציתי לשאול האם דיאמיליה יכול להוות אמצעי מניעה ללא הנקה כלל? כעיקרון ,לקחתי לאחר לידה כששילבתי הנקה, עברה שנה בערך .אחכ קיבלתי מחזור ושוב המשכתי לקחת באופן סדיר. השאלה אם זה יעיל כאמצעי מניעה ללא הנקה כלל? תודה רבה על העזרה הרבה!!!
שלום וברכה,
אני כמעט 5 שבועות לאחר הלידה של בני
לצערי לא מניקה.
מעוניינת לקחת גלולות יאז+ למניעה.
יש ביקור רופאת נשים בשבוע הבא.
רציתי לדעת מתי כדאי לי להתחיל לקחת את הגלולות. (אציין שבלידה הקודמת של בתי לקחתי את הגלולות כנראה בזמן לא נכון והיינו אסורים 3 חודשים מאז הלידה בגלל דימומים). והאם עדיפה על זה אפשרות להתחיל גלולות לאחר הטבילה ולמצוא פתרון אחר עד הופעת הווסת.
תודה רבה!
אני אחרי לידה ב"ה הצלחתי להטהר והתחלתי לקחת סרטז שבוע אחרי טבילה היה לי דימום
האם ממשיכה לקחת כרגיל את הגלולות או מפסיקה ומתחילה שוב ?ואם כך אז מתי מתחילה לקחת שוב