שלום. התחתנו לאחרונה.. אשמח לשאול האם מגע פיזי קרוב (כולל ליטוף במקומות המכוסים וכדו') נכלל בחיי אישות גם כשאינו מביא לחיבור האישותי. מה הגדרים / הגבולות כאשר זה כך, והאם זה נכון וטוב ובעל ערך.
תודה.
שלום. התחתנו לאחרונה.. אשמח לשאול האם מגע פיזי קרוב (כולל ליטוף במקומות המכוסים וכדו') נכלל בחיי אישות גם כשאינו מביא לחיבור האישותי. מה הגדרים / הגבולות כאשר זה כך, והאם זה נכון וטוב ובעל ערך.
תודה.
שלום וברכה,
מזל טוב ושפע ברכה.
אפתח בכך שאין תחליף לשיח בעפ בנושאים אלו, בירור תפישה בריאה ונכונה, לראות אם הדברים מתיישבים על הלב ואם יש קושי או פער בין האדם לעצמו בתפישה לבין התחושה או בין בני הזוג לסייע ולחבר וליישב בין הדברים.
מהותה של האישות היא ביסוד הכל לייצר חיבור בין בני הזוג בעולם הגוף והנפש, וחיבור זה יכול להיות ולהיווצר במעגלים שונים של קרבה, החל מקרבה פשוטה שיש בה אפילו נתינת יד פשוטה, המשך למגע שהוא משמעותי יותר וקרוב יותר, לעיתים יש בו עוררות מינית ולעיתים ללא עוררות מינית כלל או לא מלאה, ועד לקרבה המגיעה אל חיבור פיזי במובנו הצר והמלא של כניסת איבר באיבר.
יש הכוונה והדרכה בחזל לקרבה השונה, לצניעות שצריכה להיות בקרבה, אבל זו אינה סותרת כי הקרבה יכולה להיות במקומות שונים, בזמנים שונים וברמות מדרג שונות.
הקרבה במובנה הרחבה טובה ומיטיבה, מקרבת ומאפשרת יצירת ממשקים טובים ורחבים יותר בין בני הזוג, ולא קפיצה מאפס למאה באופן שלא מותאם או לא בונה את הקשר.
תמיד נכון לשים לב למקום של בני הזוג, לראות כי המרחב מעבר להצנעה שלו גם מתאים למקום של כל אחד, למוכנות לחשיפה ולקרבה, ולמרחב הפיזי והנפשי ולבנות את התנועה והריקוד ההדדי בינכם.
קרבה מחוץ לחדר שינה שיש בה היבטים מעוררים יכולה להיות טובה כאשר היא מוצנעת ובמקום רלוונטי ואם אינה מגיעה לחיבור מלא, יש לשים לב כי אינה מביאה לידי הוצאת זרע באופן הזה, אומנם, אם קרה שלא בכוונת מכוון (וה' יראה ללבב) לא קרה בכך כלום, ויש לקרבה זו ערך רב ומשמעותי עם המידה המתאימה למרחב הנוכחי.
בניית הריקוד הזה, כאמור לעיל, מצריך הקשבה הדדית, ומוכנות לבוא אחד לקראת השני, וכאשר חשים פער בין אם זה כאמור בין האדם לעצמו, בין אם זה בסימני שאלה הלכתיים העולים ובין אם זה בין בני הזוג, נכון ללבן ולברר אותם מול כתובת מקצועית ותורנית (והחיבור בנושא זה בין העולם התורני למקצועי חשוב ומהותי)
מוזמנים לפנות אל קו המענה שלנו לנשים בשעות הערב של נשות מקצוע בתחום האישות בין 20-22 או לפנות אלי למכון פועה במספר 026515050
בשורות טובות ובהצלחה רבה
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
שלום וברכה.
התחלתי לקחת פומיניק חודש לאחר הלידה ואחרי שלושה ימים התחיל לי דימום כבד מאוד (הרבה יותר ממחזור) שלא פוסק ולא פוחת כבר חמישה ימים. הבנתי שיש המלצה לפעמים במצב כזה להעלות את המינון ל2 כדורים. האם זה מה שצריך לעשות?
יש לי נסיון קודם טוב עם הכדור בלי דימומים מלידות קודמות אבל הפעם התחלתי לקחת מוקדם יותר.
האם דימום כזה חזק מצריך ביקור אצל רופא בהקדם או שניתן לחכות? (יש לי תור אבל רק עוד שבועיים)
תודה רבה!
שלום,
אני בהריון חודש 3 ורציתי לדעת האם אני צריכה לצום את צום י"ז בתמוז.
חשוב לציין שבאותו יום יש לי בדיקת שקיפות עורפית ואני סובלת מבחילות.
תודה
האם ניתן לטבול עם מדבקת אוורה? זה נחשב לחציצה? מה ניתן לעשות אם כן?
שלום
אני חושבת שיש לי ביוץ מוקדם לפני המקווה
וככה אני מפספסת את הביוץ
איך אפשר לסדר את זה?
שלום
אני 3 חודשים אחרי לידה, מניקה
וקיבלתי מחזור
אשמח לדעת האם התקן למניעת הריון, מותר הלכתית
ואם כן איזה סוג.
שלום וברכה הרב,
שתי שאלות-
א. האם ניתן לחזור לקיים יחסי אישות מתום שלושה שבועות מהלידה ולא שישה שבועות כפי המומלץ בבתי חולים? וגם לפני שראיתי רופאה מאז הלידה
ב. לגבי אמצעי המניעה של קוטל זרע, אם משתמשים בו וגם בהנקה זה מספיק כדי למנוע? יש דרכים אחרות שהן לא גלולות?
שלום רב
לאחר שמיצינו כל האפשרויות בעקרות המשנית שפתאום הופיעה הכוללות בדיקות מורחבות + ניתוח מיקרו טסה פרטי + בדיקת MFC
ללא הצלחה בינתיים..
רצינו לשאול מה האפשרויות הקיימות בעניין של תרומת זרע.
תודה ויישר כח
שלום וברכה,רצינו לשאול.האם בימינו שמאוד נפוץ שנשים עושות לק ג'ל וזה מיעוטו שאינו מקפיד עליו האם לכתחילה מותר לטבול עם לק ג'ל?
או שזה אסור לכתחילה?
והאם אישה צריכה להוריד נזם שבאפה,אם מורכב להוריד אותו ואינה מורידה אותו אף פעם?
תודה רבה לרבנים
שלום,
אני 11 חודשים לאחר לידה, מניקה חלקית ולוקחת נורידיי.
המחזור שלי חזר כחצי שנה לאחר הלידה, ומאז הופיע כל חודש באופן קבוע.
אך החודש בימים של המחזור, הופיעו רק קצת כתמים חומים וורודים לכ-3 ימים ולאחר מכן פסקו לגמרי (בשונה ממחזור רגיל אצלי שהוא 5 ימי דימום מלאים).
בדיקת הריון יצאה שלילית.
אשמח לייעוץ, מה יכולה להיות הסיבה לדימום הקצר והשונה הפעם? והאם צריך לחשוש שעדין יכול לבוא מחזור רגיל בימים הקרובים?
תודה רבה!
שלום, רציתי לשאול 2 שאלות; 1. אם לאשה מותר לקחת אמצעי מניעה במידה ובאופן כללי הבעל רוצה בכך שלא עפ"י ההלכה, כי לא כ"כ חושש לאיסור ההלכה, כשבשטח נראה גם שלכאורה אין כ"כ סיבות הלכתיות שמתירות למנוע הריון?
2. הסיבה העיקרית לכך שבעלי רוצה למנוע הריון, היא כי הוא חושש שמא יתגרש שכך די היה רוצה רק שנמנע ממנו מצידי, שאיני מעוניינת. ההחלטה נמצאת בינתיים בהשהייה מצדו,
אז השאלה לקחת אמצעי מניעה היא בעצם במקרה הזה אם מותר לקחת כדי לרצות את החשש של בעלי מללדת כאשר חושש שלא מעוניין בהמשך הקשר ולא רוצה שיוולד במצב כזה עוד תינוק והרצון שלי יהיה לשמוע לו כי עצם חיזוק הקשר ימנע בסוף את הרצון שלו להתגרש… כך שאולי זה היתר שבא לקיים את הנישואין או להמשיך את הילודה בעתיד.
יש לציין שיש לנו ב"ה 5 ילדים 3 בנות ו2 בנים.
3. אם מותר להיות ביחסי אישות במידה ובעלי מתלבט לגבי גירושין, בגלל שאסור להיות בקשר יחסי אישות שיש תכנון כזה אבל האם זה גם במצב של התלבטות ולא תכנון ודאי? יכול להביא לכך שלא יהיו גירושין. תודה