שלום,
אני יוצאת עם בחור שלבי דייטים והוא סיפר לי שסבתא שלו יש מאניה דיפרסייה האם זה מסוכן? אני יודעת שזה גנטי. האם זה יכול לעבור לילדים? אשמח לתשובה מדויקת.
שלום,
אני יוצאת עם בחור שלבי דייטים והוא סיפר לי שסבתא שלו יש מאניה דיפרסייה האם זה מסוכן? אני יודעת שזה גנטי. האם זה יכול לעבור לילדים? אשמח לתשובה מדויקת.
שלום וברכה,
ההגדרה של מאניה דפרסיה כמחלה גנטית ודאי אינה נכונה, אם כבר אפשר יהיה להגדיר אולי כנטיה גנטית, או סביבה גנטית או עוד מגוון מילים.
אבל ככל הידוע לי, אין ממצא שעליו ניתן להצביע שהוא הגורם באופן מוחלט.
אבל החשוב יותר הוא הסיפור הרחב, האם יש עוד פרטים במשפחה עם מאניה דפרסיה, מה הם עושים עם זה והחשוב ביותר אם הבחור איתו את נפגשת בריא ומאוזן.
להימנע משידוך וקשר ובניית בית בגלל סיפור משפחתי שתי דורות מעל, משמעות הדבר כי לא תותירי כמעט יכולת קשרים באף משפחה, כי במשפחה אחת יש התמודדות כזו, ובמשפחה אחרת התמודדות אחרת.
אצל האחד זה מחלת לב, והשני סכרת, והשלישי, דיכאון והרביעי סתם מידות לא טובות (הם אגב עוברות בתורשה? ושאלתי זו נאמרת ברצינות רבה) ,ועוד ועוד.
האם איננו צריכים לתת תשומת לב לחששות גנטים, ודאי שכן. אבל אנחנו גם צריכים לראות כי אנחנו משקללים את הדברים באופן רחב ומלא שלהם ורואים את המכלול.
יחד עם זאת, ודאי נכון להקשיב לרחשי ליבך, לברר מה המפריע לך, מטריד או מפחיד, ומה המענה האחראי והרציני לכך.
בהצלחה רבה וברכת שמים בעה
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
שלום, רציתי לשאול 2 שאלות; 1. אם לאשה מותר לקחת אמצעי מניעה במידה ובאופן כללי הבעל רוצה בכך שלא עפ"י ההלכה, כי לא כ"כ חושש לאיסור ההלכה, כשבשטח נראה גם שלכאורה אין כ"כ סיבות הלכתיות שמתירות למנוע הריון?
2. הסיבה העיקרית לכך שבעלי רוצה למנוע הריון, היא כי הוא חושש שמא יתגרש שכך די היה רוצה רק שנמנע ממנו מצידי, שאיני מעוניינת. ההחלטה נמצאת בינתיים בהשהייה מצדו,
אז השאלה לקחת אמצעי מניעה היא בעצם במקרה הזה אם מותר לקחת כדי לרצות את החשש של בעלי מללדת כאשר חושש שלא מעוניין בהמשך הקשר ולא רוצה שיוולד במצב כזה עוד תינוק והרצון שלי יהיה לשמוע לו כי עצם חיזוק הקשר ימנע בסוף את הרצון שלו להתגרש… כך שאולי זה היתר שבא לקיים את הנישואין או להמשיך את הילודה בעתיד.
יש לציין שיש לנו ב"ה 5 ילדים 3 בנות ו2 בנים.
3. אם מותר להיות ביחסי אישות במידה ובעלי מתלבט לגבי גירושין, בגלל שאסור להיות בקשר יחסי אישות שיש תכנון כזה אבל האם זה גם במצב של התלבטות ולא תכנון ודאי? יכול להביא לכך שלא יהיו גירושין. תודה
שלום לרב, תודה רבה וישר כח על המכון הקדוש הזה.
מה דעת המכון על בדיקת סקר גנטי? האם ממליצים לעשות?
מה דעת המכון על בדיקת NIPT והאם מומלץ לעשות?
תודה רבה!
שלום וברכה אני לוקחת גלולות סרזט כבר שנה ולא מקבלת מחזור, בימים האחרונים יש לי דימום בא והולך עם תחתונים כהים ורואה את הדימום רק בניגוב נייר
מה עלי לעשות מבחינת נידה? והאם זה תקין דימום אחרי שנה שלא?
שלום לכבוד הרב.
בשבח ובידה לקדוש ברוך הוא ברוך השם נקלטתי להריון לאחר ivf לאחר 3 שנות ניסיון. כעת בשבוע 9+3
ההריון מוגדר הריון בסיכון גבוהה אחת הסיבות בגלל הסכרת שיש לי(הייתה סכרת טרום הריונית, סכרת טייפ 2) מטופלת באינסולין ומטפורמין, חיברו לי סנסור למדידת סוכר ).עד כה הייתי עושה עם המד סוכרדוקרת את עצמי( צריכה להיות במעקב במהלך היום. ברצוני לשאול מה עלי לעשות בשבתות
הרי הטלפון לא לידי בשבתות וגם הבדיקה העצמאית בעייתית. מה עליי לעשות שעליי להיות במעקב על מדדי הסוכר ובכלל ההתנהלות בשבת סביב הנושא? תודה לכבוד הרב
יודעת שמומלץ ללכת לרופאה לאחר לידה, במידה ועוד לא הזדמן לי להגיע לרופאה, זה מעכב טבילה?
האם צביעה של השיער לנשים משמשמת כחציצה בטבילה?.
משנה איזה סוג של צביעה?.
יש כללים שצריך לדעת?.
ברצוני לבחון יוזמה לתחום פעילות חדש אפשרי עבור המכון.
שלום רב,
שמעתי שניתן לקבל היתר הילכתי עבור עיכוב המחסור החודשי עקב חופשה זוגית באופן חד פעמי.
האם נכון? ואם כן איך ניתן לבצע?
שלום וברכה,
אשמח לדעת –
1. האם יש הלכה/עניין להחליף מצעים בערב הטבילה במקווה, כך שהכל יהיה 'חדש' כמו בערב החופה? לי זה נשמע נכון וכיף, השאלה אם יש הלכה כזו ותחושתי הייתה נכונה הלכתית 🙂
2. האם מותר להחליף מצעים למצעים לבנים בזמן ימי הטהרה (אחרי הטבילה)?
תודה מראש 🙂